• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Zájezd do Chemnitz

Zájezd do Chemnitz

 V pátek 14. prosince jsme v 7 hodin ráno vyjeli v rámci výuky německého jazyka do Saské Kamenice neboli Chemnitz. Od paní průvodkyně z CK Kristof jsme se už cestou dozvěděli, že v období komunismu se toto průmyslové město jmenovalo Karl-Marx-Stadt a v současnosti v něm žije cca 250 000 obyvatel. Už po nástupu do autobusu byli žáci spokojení, protože se zjistili, že autobus má Wi-Fi.

Po příjezdu jsme nejprve navštívili Státní archeologické muzeum, kde probíhá mimořádná výstava o dějinách česko-saských vztahů. Jsou zde k vidění exponáty z archeologie a kulturních dějin obou regionů a nabízí pohled na významné umělecké poklady Čech a Saska a jejich vztahy od doby kamenné po současnost. Jmenuje se SASKO ČECHY 7000 - Láska, žal a vzdušné zámky.

Státní archeologické muzeum v Chemnitz je nazýváno výkladní skříní saské archeologie, nejen tím že sídlí v bývalém obchodním domě. Po nákladné rekonstrukci bylo otevřeno v roce 2014 a je vyhledávané hlavně kvůli živé, multimediální formě stálých expozic.

Poté jsme se, s krátkou zastávkou u busty Karla Marxe, přesunuli na adventní trhy, kde jsme ochutnali místní speciality a nasáli vánoční atmosféru. Zajímavý článek o zájezdu napsal Fanda do školního časopisu (najdete na webu školy), doporučuji si ho přečíst!

Eliška Handšuhová