• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Za linkou do neznáma

V úterý 19. prosince jsme opět strávili výtvarnou výchovu v Oblastní galerii. Tentokrát jsme absolvovali vzdělávací program s workshopem „Za linkou do neznáma“. Na výstavě Linie! bylo k shlédnutí mnoho zajímavých obrazů i soch napříč desetiletími 20. a 21. století, s různými technikami i uměleckými styly, avšak všechny spojuje jeden prvek – LINIE.

Kdy se z bodu stane linie? A může se linie přeměnit v plochu? Na tyto otázky si žáci odpověděli s paní lektorkou během výtvarných experimentů inspirovanými výstavou Linie!. Sledovali jsme linie všech druhů a tvarů na vystavených dílech, abychom zjistili, jak se forma prolíná s obsahem a obsah s formou.

Na závěr proběhla výtvarná dílna s vlastní tvorbou od základů kresby přes instalaci až po spirografii. Tři své výtvory si žáci odnesli rovnou s sebou domů. Jejich největší výkresy budou nejprve vystaveny v lednu ve škole na nástěnce.

Chlapce z  6.A vzdělávací program bavil a měli radost, že si tentokrát odnesli i vlastní výtvarné dílo. Tento program jim umožnil rozvíjet své schopnosti a zároveň si užít výtvarnou výchovu jinak, a to přímo v galerii. Během cesty zpět jsme si opět prohlédli i bývalou budovu liberecké galerie, krásně opravený palác Liebig, ale tentokrát z druhé strany (vchod z Komenského ulice).

Eliška Handšuhová

Fotky: zde