• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Slavnosti slabikáře

Společná akce našich prvních tříd začala atmosférou plnou očekávání, když se děti shromáždily v jedné třídě. Klíčovým prvkem akce se staly jazykové hry na rozvoj čtení. Děti si hravě rozšiřovaly slovní zásobu. Každá hra byla navržena tak, aby podporovala rozvoj dovedností potřebných pro čtení.

Jedním z vrcholů bylo slavnostní pasování dětí na čtenáře. Každé dítě přistoupilo k pódiu s respektujícím pocitem, jako by vstupovalo do světa magie, kde jsou slova klíčem k nekonečnému dobrodružství. Učitelé předávali slabikáře, symbolizující moc čtení a znalostí.

Slabikáře samy o sobě získaly na významu. Nebyly to pouhé knihy, ale klíče k neznámým světům, které čekají na to, aby byly objeveny. Děti si je s obdivem prohlížely a brzy se ponořily do prvních písmen a slov.

Celá akce měla za cíl nejen zvýšit čtenářskou gramotnost, ale také podporovat radost a nadšení ze čtení. A z toho, co jsme mohli vidět, se to povedlo na výbornou. Děti toho dne odcházely s jiskřícíma očima a touhou objevovat svět písmen a příběhů.

Tato událost byla nepochybně magickým začátkem pro mnoho dětí, které teď pociťují radost ze čtení. Kdo ví, možná mezi nimi je i budoucí spisovatel nebo spisovatelka, kteří nám jednou zpříjemní svět svými vlastními příběhy.

AP a RP, třídní učitelé prvních tříd

 

Fotky: zde