• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Písmenkování pro prvňáčky

Písmenkování pro prvňáčky

V úterý 13. 11. se konalo setkání – vlastně písmenkování - prvňáčků, jejich rodičů a deváťáků. Naši prvňáčci prošli společně se svými rodiči 10 stanovišť. U každého stanoviště byli deváťáci, kteří měli pro děti různé zábavné úkoly. Prvňáčci tedy mohli svým rodičům představit svého deváťáka a naopak, svému deváťákovi (ale i rodiči) ukázat, co všechno se už naučili během 2 měsíců ve škole. A že toho nebylo málo. Poskládali všechna písmenka tak, jak k sobě patří, ulovili správné rybičky podle dané slabiky, přiřadili slabiky k obrázkům, dokázali sestavit obrazy z pohádky O šípkové Růžence… Ale i na matematiku se dostalo, děti počítaly se žabkou, spojovaly početní obláčky a kapky… No a z prvouky ukázaly děti, že znají ovoce, zeleninu, poznají stromy listnaté a jehličnaté.

Pokud si někdo nebyl jistý, pohotový deváťák rád pomohl. Franta Novotný měl velikou radost z toho, že děti si zapamatovaly všechny stromy, které jim ukázal. Snad to dětem vydrží.

Moc děkujeme všem rodičům, kteří si našli čas a s dětmi se přišli podívat. Také děkujeme všem deváťákům za pomoc a hezký vztah k prvňáčkům a také děkuji všem prvňáčkům, kteří statečně splnili všechny úkoly. Za odměnu si mohli odnést balónky, které si někteří moc hezky vybarvili.