• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Vítězství v televizní soutěži U6

Vítězství v televizní soutěži U6

(2017/18) V úterý 30. ledna 2018 se pět žáků z 9. A (Jitka Černá, Sabina Bundová, Kája Šebková, Eliška Pavlová a Kuba Zikeš) zúčastnilo natáčení televizní soutěže Úžasný svět vědy U6. Natáčení se uskutečnilo v liberecké IQLandii a trvalo téměř 12 hodin.

První soutěží byl kvíz, ve kterém našemu týmu vyhrála Eliška Pavlová všech 5 bodů. Další disciplínou, tentokrát sportovní, bylo pomocí plastových okapů dopravit tři míčky do kbelíku. Následovaly katakomby, do kterých šla Sabina Bundová. Úkolem bylo ve třech nádobách najít pět kamenů s logem týmu. Podle počtu kamenů týmy získaly nápovědy k sestavení váhy. Mezi vědomostní soutěže patřila i ta další, při které pokládal otázky robot. Poté byla opět sportovní disciplína, které se zúčastnili Kája Šebková a Kuba Zikeš. Měli za úkol vylézt po lanovém žebříku, poslat druhému klíč a nalézt a našroubovat správnou matici. Dalším soutěžním úkolem bylo poznávání předmětů. Náš tým si vedl velmi dobře, poznal všechny předměty a byl zatím ve vedení. Následoval poslední a rozhodující úkol, kterého se zúčastnila Eliška Pavlová. Jednalo se o uhádnutí osobnosti podle nápověd. Eliška tuto osobnost uhádla po pár minutách a tím bylo naše vítězství potvrzeno. Pak už jen kapitánka týmu Kája Šebková hledala klíče ke skříňkám s výhrami, které byly rozmístěny v úplné tmě. Z výher máme všichni radost a celý den jsme si velice užili.

Pořad se bude vysílat 5. března od 15:55 na ČT. Podívejte se na skvělé výkony našeho týmu! Zatím si prohlédněte fotografie ZDE.

(za celý tým napsala Sabina Bundová, 9. A)