• 486 112 233
  • 605 965 088
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Úspěch šachistů

Úspěch šachistů

Ve čtvrtek 21.11. 2019 se konal v reprezentačních prostorách restaurace U Košků tradiční okresní přebor škol v šachu. ZŠ Oblačná obsadila obě kategorie a z obou si přivezla medaile.

V mladší kategorii školu reprezentovali Jan Schiffert, Vladimír Košátko, Octavian Cocerva a Matěj Denk. Nejdříve to vypadalo, že starší kategorie nebude obsazena. Martin Putík a Petr Machálka v tomto školním roce přestali na šachy chodit a tak zbýval pouze Jaroslav Košátko. Tomu se však nechtělo sedět ve škole v tak významný den, kdy se koná v Liberci šachový turnaj a to dokonce v době školního vyučování. Přemluvil tyto dva odpadlíky, aby si to opět rozdali na šachovém poli se svými vrstevníky a přitáhl ještě dalšího borce, Jakuba Šprysla, kterého šachový svět dosud neznal. A starší kategorie byla naplněna.
Kluci bojovali jako lvi. Oba lídři na prvních šachovnicích, Jan Schiffert v mladší kategorii získal 5 bodů ze šesti možných a Martin Putík ve starší kategorii získal 4 body z pěti možných. A ostatní kluci za nimi o moc nezaostávali. Výsledkem bylo, že si všichni přivezli domů dvě medaile. Jednu za umístění v soutěži škol v rámci družstev, druhou za umístění v soutěži škol v rámci jednotlivců.

Napsal Jaromír Čihák, vedoucí šachového kroužku

Vedení školy se připojuje s velkou gratulací.